www.Sportygundogs.com

Besøg min web-butik; www.sportygundogs.com , hvor kvalitets træningsartikler, hundepuder og andet til den arbejdende hund er nøje udvalgt efter at det er blevet testet her i kennelen og til vores træning.

søndag den 23. oktober 2011

1 præmie til Batmoors´Chasing Kate

Kate var tilmeldt hendes første åbenklasse. Prøven var en andejagt på super terræn ved Holsted.
Vi var 12 hundeførere med hunde tilmeldt ved to dommere, Kaj Jørgensen og Keld Jørgensen, 6 hunde ved hver dommer. Vi blev trukket frem tre og tre hunde ved hver dommer. Det lykkedes skytten at drive ænder ud til skytterne i mange små buketter og dermed kunne de små "prøvehold" skiftes til at være på.
Jeg trak nr. 2 og gik med dommer Kaj Jørgensen.
Vi startede med at være fremme i linien og fik først en fin markering, hvor Kate gik direkte i området, hun holdt området i rigtig lang tid og endte med at bringe fugl. Vi fik en flot kritik efter den fugl. Derefter fik vi et områdebestemt søg i pilebeplantning, hvor hun bragte en krikand. Vi blev så skiftet ud med det andet hold.
Efter at hele drevet var slut var alle 6 hundeførere fremme ved dommeren. Kate blev sendt på dirrigering over vand til område bestemt søg og hun gik som hun skulle og var væk meget længe. Vi kunne høre hende arbejde i pilekrat og rødder langs vandet. Efter godt 5 min (det er lang tid) sendte dommeren de andre hunde i søg på den anden side af bredden. Kate kom frem uden fugl, men fik ro for rigtig flot vedholdende arbejde. Det viste sig senere at der lå to "dykkere" i vandet hvor hun havde været, og dem kunne hun ikke få fat i alene.
Derefter blev alle hunde bedt om at eftersøge brinken, inden dommeren lukkede bogen og takkede af for en fin dag.
I min gruppe fik 4 ud af 6 hunde en 1 første præmie.

På Kates kritik står der;
"Meget fint arbejde hele vejen. Arbejder godt og vedholdent, med stor lyst til arbejdet. God vildtfinder. Godt ført". 1 præmie.

Efter endt parade og hornblæsning ved dagens vært Hr. Lorenzen var der forberedt en kop kaffe og wienerbrød  i tipien.. meget hyggeligt!

Ingen kommentarer: