www.Sportygundogs.com

Besøg min web-butik; www.sportygundogs.com , hvor kvalitets træningsartikler, hundepuder og andet til den arbejdende hund er nøje udvalgt efter at det er blevet testet her i kennelen og til vores træning.

fredag den 28. oktober 2011

1 præmie til Batmoors´ Leadhills Mennock idag

Eftersom Kate havde gjort et godt stykke arbejde i søndags og dermed havde fået sin 1 præmie på Åben A, lod det sig gøre at tage Thomas` tæve Hope med på Åben A på Egebjerggård idag.
(Hillus Powell alias Charlie har taget Thomas med til Frankrig for at deltage i Coupe d` Europe, )

Morgenparolen gav lidt ekstra sommerfugle i maven, da det viste sig at der skulle skydes omkring 500 stk fuglevildt på dagens jagt... uha uha.. Dommerne gjorde kort rede for at de ville dømme hundenes arbejde som de skulle, men dog skele til det store pres der kunne blive på de unge hunde på så stor en jagt.

Hope sprang glad ud af bilen da vi ankom til Egebjerggård og ... ledte efter Thomas. Indrømmet så var jeg noget spændt på om hun kunne holde til at det pludselig var mig, der skulle være hundefører. Selvom vi bor under samme tag og jeg fodrer og lufte, så er det Thomas´ hund og jeg har ikke trænet med hende tidligere. Igår aftes kørte jeg ud og trænede med hende, så jeg kunne få et indblik i om det overhovedet var realistisk at tage hende med på markprøve, og træningen gik godt.

På første såt havde vi nogle små kiks. Det var tydeligt at hun var en smule usikker, emn hun hentede de fugle hun skulle og hun blev siddende og var rolig på post.
Resten af prøven var hun rigtig fin. 2 såt var vores hold placeret i et lille område med rigtig meget brombær og tæt bevoksning med små træer... Hope blev sendt på en fugl i brombærerne, emn kunne ikke komme ind i det tætte buskads, så Hope valgte at sætte af og springe ind midt oven i brombærerne og kæmpede sig vej derfra.. super sej hund. Jeg var meget imponeret over hende lyst og viljestyrke.
3 såt faldt der rigtig mange fugle... Men Hope bevarede roen og fik gode markeringer og en super god løber.. stærk kok, der hurtigt kom på benene, hvor Hope skulle dirigeres til nedfaldsstedet eftersom hun ikke så fuglen komme ned.
Derudover havde vi en god dirrigering, der dog blev afbrudt af at der i den grad pludselig kom rigtig mange fugle. Heldigvis blev hun kaldt hjem og vi hentede markeringer og blev så bedt om at hente dirigeringsfuglen bagefter. I åbenklasse er hundene bare lettere afledt af fuglevildt der falder og det er rart, når det tages i betragtning, så man ikke får trænet alt for meget ulydighed og dårlige vaner ind i hundene.
Efter 3 såt havde vores dommer set nok.  Og vi vendte snuderne mod madpakkerne og præmieoverækkelse. Alle hundefolk blev bedt om at blive som efterapportører på eftermiddages to andesåter, hvilket var rigtig god træning for hundene og tillige rigtig hyggeligt, når man er i godt selskab.

Tak til Labrador for en herlig dag:-)  Og endnu en gang stort tillykke til de Jer andre med placeringerne.

Ingen kommentarer: