www.Sportygundogs.com

Besøg min web-butik; www.sportygundogs.com , hvor kvalitets træningsartikler, hundepuder og andet til den arbejdende hund er nøje udvalgt efter at det er blevet testet her i kennelen og til vores træning.

mandag den 30. maj 2016

Kenneltræf 2016

Endnu en gang lykkedes vi med at samle en masse herlige hunde og hundeførere.


Hvert år er vi lige beærede over at vores hvalpekøbere vil bruge tid, penge og kræfter på at komme og deltage i kenneltræffet. Sprogøre og tunge var i brug, der var hundeførere fra Norge, Tyskland, Sverige, Åland og selvfølgelig fra Danmark.


Instruktørerne i år var Declan Boyle og Damian Newman. To Irske instruktører der i den grad selv har bevist at de kan det der med at træne en labrador lige fra hvalp til vinder!
De havde øje for detaljerne, noget som vi satte rigtig stor pris på i løbet af de to dage - de så bare alt! Og heldigvis fik det meste en kommentar med på vejen. Vi hundeførere måtte overvejer hvad vi ville og hvor det skulle bringe os hen.
Deres måde at tænke træning på var på hundenes præmisser. Hvad er det egentlig at hunde kan forstå og hvornår ved vi som hundeførere at vores signaler og kommandoer er gjort så tydelige for hunden at vi kan stille krav?


Basis - basis og basis.. Fri ved fod, Linier og memory dummyer. Det blev vist forstået af alle - basis træning skal trænes og trænes. Blinde dirigeringer skal afprøves på prøver - og aldrig til træning.
Vi fik nye gode tanker om det noget så brugte "Områdefløjt" og der blev også sået nye tanker om rækkefølgen for indlæring.
Og så roste de hundenes potentiale, arbejdslyst og fart. Dejligt.


Lørdag aften var der hygge i det fantastiske vejr, der gjorde det muligt at side ude i gårdspladsen med fælles, skål og historier på kryds og tværs.


Søndag kl 9.00 var alle igen på pletten og træningen fortsatte.


Tusind tak til alle jer, der hjalp med at få de to dage til at gå op i en højere enhed.
Vi er meget taknemmelige over at vi fik lejlighed til at se "vores" hunde igen. Det føles rigtig godt at have kigget på hunde med kanon potentiale i to dage. Det er en rigtig god viden at tage med i avlsarbejdet, når vi kan få lov at se hvordan de forskellige kombinationer er blevet. Helt fantastisk at se søskende med samme anlæg i en sådan grad at man ikke var i tvivl om at de var fra samme kuld.


Tak til jagtvæsnet på Lykkesholm for terræn lån, så vi kunne udfordre både to og firbende.


Vi glæder os til 2017 og et herligt gensyn med de to og de firbende.....

Ingen kommentarer: