www.Sportygundogs.com

Besøg min web-butik; www.sportygundogs.com , hvor kvalitets træningsartikler, hundepuder og andet til den arbejdende hund er nøje udvalgt efter at det er blevet testet her i kennelen og til vores træning.

søndag den 8. maj 2016

Alt kan ske.....

Når man drager afsted på hundeprøve. Især med unghunde som på gode dage er langt over niveau og virkelig imponerer.
Og så de dage hvor det ikke flasker sig, eller hvor man som hundefører opdager at der da vist er noget i træningen, man har glemt at "afstemme".
Bob og jeg drog tidligt igår morges afsted på B-prøve. Begynderklasse i Kulsø. Kaffe på termokanden og en god hundeveninde som passager:-) Jeg ved at Bob har niveau til en fin første præmie i begynderklasse.
Prøven bestod af en enkelt markering, som blev løst hurtigt og fint, en vandmarkering, ligeledes løst i fin stil. 
Meget fri ved fod og så et lille søg på kanin. Han trækker en super fært og bringer sikkert kaninen til hånd.
Mere fri ved fod og så et frit søg på fugle.
Her sker der så det uventede, det som vi da ikke har fået talt om! Han finder først en due, samler spontant op og får med det samme ny fært. Jeg ser det og fløjter, men Bob har besluttet sig og snupper da en due også. Må lave grebsskifte undervejs... En ordentlig mundfuld og bringer begge stykker vildt til hånd. Bob var stolt, logrede glad og så står man der.
Jeg valgte at sætte snor på og takke for idag. Det jeg ikke ville risikere var at sende  og han så gjorde det igen.
En gang er en fejl, men to gange kan være begyndelsen på en ny forståelse om at sådan skal jobbet løses.
Så nu melder vi til ny begynderklasse og satser på at niveauet holder, at Bob kender arbejdsgangen i bund på alle øvelser.Ingen kommentarer: